6 gode råd til at gå på ferie i balance

Ferie og arbejde - find balancen

6 gode råd til at gå på ferie med balance

Vi samlet et par gode råd til at tilrettelægge overgangen mellem arbejde og ferie, så ferien både starter godt og slutter godt. Med andre ord, så du kan nyde hele din ferie i fulde drag🌞

Før ferien:

  • Parkér bilen ned ad bakke, så er det let at få den til at køre efter ferien. Når du er tilbage fra ferie, er det let at få bilen til at køre igen, du skal blot sætte dig ind og lade den trille. Hvis nogen er i tvivl er dette naturligvis ment i overført betydning.
  • Neddrosling. Du kender det godt, det der med at køre med 100/t for at nå at blive færdig inden ferien. Men det er en god idé, allerede inden ferien at sætte tempoet lidt ned. Det er svært at gå fra 100/t til 0 på ingen tid.
I ferien:
  • Hold fri – inden afrejse. Skal du ud at rejse i din ferie, så udsæt afrejsetidspunktet til et par dage inde i ferien. Det tager nemlig tid at komme ned i tempo.
  • Rolig afslutning. Ligesom det i starten af ferien kræver tilvænning at gå ned i tempo, kræver det også en ordentlig afslutning at forberede sig på at ferien er ved at være slut. Afslut derfor ferien med et par rolige dage.
Efter ferien:
  • Op i gear. Forvent ikke at du kan gå fra 0-100/t bare fordi du er startet på arbejdet igen – også selvom du har parkeret bilen ned ad bakke. Tilrettelæg dit arbejde så du gradvist kommer op i gear igen.
  • Start på en onsdag Så bliver det hurtigere weekenden og mere overskueligt at starte efter ferien.
Rådene er frit inspireret af BFA, BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration.

Udviklingskonsulent MasterCoach Bladbjerg Kibsgaard

Uddannelsen “Personligt lederskab 1-årig MasterCoach” er en intensiv uddannelse med høj faglig standard og praksisnære værktøjer, der udvikler og styrker dig personligt og professionelt.

Tilmeld dig nyhedsbrev