OMTANKER-personligt lederskab i praksis

En bog af Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Siden 2005 har vi undervist  mennesker i personligt lederskab – de erfaringer vil vi gerne dele ud af.

Få et sneak peek på de første kapitler og vores personlige historier

Værdier

Hvad er vigtigt i dit liv?

Forestil dig, at du har et indre kompas. Et kompas, der aldrig tager fejl, som kender kursen og ved, i hvilken retning du skal. Sådan forestiller jeg mig værdier. Når vi har udstukket kompassets retning og bevæger os den vej, lever vi et bevidst, værdibaseret og meningsfuldt liv, hvor vi gør det, der er vigtigt for os. Vi ved, hvad vi vil, og styrer efter det, og vi har det godt med det, vi gør, fordi det stemmer overens med det, der har betydning for os.

Virkelighedskløften

Det er i virkeligheden, vi får ting til at ske

Troels Kløvedal har engang sagt: »Lykken findes der, hvor virkeligheden svarer til forventningerne.«

Hvor har han dog ret. Det er bare ikke altid så enkelt, som det lyder. Virkelighedskløften beskriver helt konkret den afgrund, der er mellem den virkelighed, vi befinder os i – altså den faktiske virkelighed – og så den virkelighed, vi åh så godt kunne ønske os, virkeligheden, som den burde være.

Helle Kibsgaard

Ingen vej tilbage

En januardag i 2002 tog mit arbejdsliv en alvorlig drejning. Jeg gik hjem fra jobbet som direktør på et reklamebureau med et stresskollaps. Det var mit point of no return. Jeg var helt færdig, og jeg ville ikke være med mere. Helt konkret sagde jeg mit job op og måtte starte mig selv op helt forfra. Hvorfor var det sket? Hvad skulle jeg så arbejde med? Kunne jeg overhovedet arbejde mere? Det var en lærerig lektie.

Lisbet Bladbjerg

Mellem Aarhus og Tønder

Der er langt fra Aarhus til Tønder – rigtigt langt. Så langt, at man kan nå at tænke virkelig mange tanker, og det gjorde jeg en tirsdag i 1996. Hvorfor var jeg så mellemfornøjet? Hvorfor syntes jeg, at der var så mange inkompetente, brokkende surmulere omkring mig? Hvorfor var jeg ikke bare glad og taknemmelig og holdt mig på min egen banehalvdel? Der var ligesom noget, der ikke stemte, og jeg kunne ikke umiddelbart finde ud af hvad.

Få et sneak peek på de første kapitler og vores personlige historier

Værdier

Hvad er vigtigt i dit liv?

Forestil dig, at du har et indre kompas. Et kompas, der aldrig tager fejl, som kender kursen og ved, i hvilken retning du skal. Sådan forestiller jeg mig værdier. Når vi har udstukket kompassets retning og bevæger os den vej, lever vi et bevidst, værdibaseret og meningsfuldt liv, hvor vi gør det, der er vigtigt for os. Vi ved, hvad vi vil, og styrer efter det, og vi har det godt med det, vi gør, fordi det stemmer overens med det, der har betydning for os.

Virkelighedskløften

Det er i virkeligheden, vi får ting til at ske

Troels Kløvedal har engang sagt: »Lykken findes der, hvor virkeligheden svarer til forventningerne.«

Hvor har han dog ret. Det er bare ikke altid så enkelt, som det lyder. Virkelighedskløften beskriver helt konkret den afgrund, der er mellem den virkelighed, vi befinder os i – altså den faktiske virkelighed – og så den virkelighed, vi åh så godt kunne ønske os, virkeligheden, som den burde være.

Helle Kibsgaard

Ingen vej tilbage

En januardag i 2002 tog mit arbejdsliv en alvorlig drejning. Jeg gik hjem fra jobbet som direktør på et reklamebureau med et stresskollaps. Det var mit point of no return. Jeg var helt færdig, og jeg ville ikke være med mere. Helt konkret sagde jeg mit job op og måtte starte mig selv op helt forfra. Hvorfor var det sket? Hvad skulle jeg så arbejde med? Kunne jeg overhovedet arbejde mere? Det var en lærerig lektie.

Lisbet Bladbjerg

Mellem Aarhus og Tønder

Der er langt fra Aarhus til Tønder – rigtigt langt. Så langt, at man kan nå at tænke virkelig mange tanker, og det gjorde jeg en tirsdag i 1996. Hvorfor var jeg så mellemfornøjet? Hvorfor syntes jeg, at der var så mange inkompetente, brokkende surmulere omkring mig? Hvorfor var jeg ikke bare glad og taknemmelig og holdt mig på min egen banehalvdel? Der var ligesom noget, der ikke stemte, og jeg kunne ikke umiddelbart finde ud af hvad.

Uddannelsen bag bogen

Personligt lederskab – 1.årig MasterCoach

Personligt Lederskab 1-årig MasterCoach er en unik efteruddannelse til dig, der vil have høj faglig standard og en personlig mentor under dit uddannelsesforløb. Vi gør det til noget håndgribeligt for dig, som vil have Danmarks bedste coachuddannelse.

Sæt skub i din karriere og personlige udvikling og gør en forskel for dig selv og andre med personligt lederskab. Ingen skriftlige opgaver – personligt lederskab udvikles bedst med ‘learning by doing’. Vi starter ét hold hvert år i september.

Personligt Lederskab – 1.årig MasterCoach er for dig, der vil

  • Have fokus på både fagligt og personligt lederskab
  • Have effektive redskaber til afklaring, motivation og vækst
  • Udvikle organisationer og teams
  • Optimere og udvikle dine egne og andres ressourcer
  • Arbejde med stressforebyggelse og behandling
  • Gøre coaching til en livsstil og ikke bare en spørgeteknik

Omtanker – personligt lederskab i praksis

136 sider

Omtanker får dig til at overveje, revurdere og perspektivere de valg, du træffer. Du lærer at tage ansvar for at gøre noget ved det, du kan forandre, og give slip på resten. Når du øger din opmærksomhed på dine tanker, holdninger og handlinger, finder du ud af, hvad du skal justere for at få det bedste frem i dig selv.

På en humoristisk og tankefuld måde guider forfatterne dig ved hjælp af egne erfaringer og korte, inspirerende kapitler til, at du kan blive en bedre leder i dit eget liv, så du kan leve efter dine værdier og tage ansvar for dine handlinger. Kort sagt – få et godt og værdifuldt liv.

Tilmeld dig nyhedsbrev