Podcast OMTANKER

Der er stadig vendt op og ned på verden. Corona sætter dagsordenen og vi tager alle de forholdsregler vi kan, for at forsøge på at kontrollere smittespredningen.

Heldigvis er der meget, vi kan gøre og mange nye ideer spirer frem. Hjælpsomhed, fællesskab og en udvidet grad af omtanke, er blevet en positiv sidegevinst i denne underlige tid.

Vi vil også gerne bidrage. Inspirere til at få øje på nye muligheder og reflektere over en virkelighed, der pludselig blev forandret og som helt sikkert aldrig bliver den samme igen.

Vores bidrag er podcasten OMTANKER. 

Hvordan forholder vi os til en forandret virkelighed? Hvad kan vi få kontrol over og hvad skal vi acceptere? Kan vi sige nej til stress? Kan nye perspektiver give nye handlinger? Vi har, som altid, fokus på det personlige lederskab, på udvikling og balance.

I de forskellige episoder af OMTANKER gentænker, revurderer og perspektiverer vi dagligdagens udfordringer og problematikker.

Vi håber, du vil tage godt imod vores OMTANKER og dele dem generøst med dine medmennesker.
Du kan finde findes os på iTunes, Spotify, BuzzSprout

Episode #01

Respekt for andres model af verden

Hvad sker der, når vi har respekt for andres model af verden? Bliver vi mere tolerante, bedre til at acceptere forskellighed – eller bliver vi bare mere vattede? Vi tager en snak om emnet og Lisbet læser lidt op fra kapitlet Respekt for andres model af verden fra bogen OMTANKER – personligt lederskab i praksis.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #02

Hvad har du kontrol over?

 

Hvad sker der når vi mister kontrollen? Når vi ikke kan regne ud hvad fremtiden bringer? Lad os se på hvad vi trods alt har kontrol over, hvad vi kan påvirke og hvad vi overhovedet ikke kan gøre noget ved. Nu i en verden, hvor Coronavirus pludselig er blevet vores virkelighed og hvor næsten intet er, som det plejer at være.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #03

Alle gør det bedste de kan, med de ressourcer de har

 Gør de nu også det? Altså – gør alle mennesker det bedste de kan, med de ressourcer de har? Hvad sker der, når man tror på det? Hvis det nu ikke handler om vilje og indstilling, men om ressourcer? Måske vil jeg være mere venlig og blive nysgerrig på mængden af ressourcer, i stedet for at blive vred, frustreret og anklagende.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #04

Når virkeligheden vælter

”Lykken findes der, hvor virkeligheden svarer til forventningerne” – citat Troels Kløvedal. Så hvad sker der, når vores verden IKKE svarer til de forventninger vi har? Så havner vi i en Virkelighedskløft. Virkelighedskløften er afstanden mellem den faktiske virkelighed – og den virkelighed vi så brændende ønsker os. Illusionen om den perfekte virkelighed, som den burde være.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #05

Stress nej tak

I denne episode har vi et stort emne på bordet – nemlig stress. Hvorfor er der flere og flere, der bliver over belastede? Hvad kan man gøre, hvis man føler sig stresset? Og hvad er forskellen på travlhed og stress? Husk: det er ofte rigtig stærke, engagerede, dedikerede mennesker der bliver syge af stress. Dem der har været stærke alt for længe.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #06

Du blir, hvad du tror på

Overbevisninger, antagelser, sandheder – kært barn har mange navne. Det vigtige er, at det du tror på, er til gavn for dig. At det gør dig til den person du ønsker at være. Overbevisninger dannes ubevidst gennem hele livet, så det er en god ide en gang imellem at gøre status over, hvilke overbevisninger der støtter og hvilke der begrænser dig.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #07

Personligt lederskab rocks!

Er du god til at så fast – og være fleksibel? Har du styr på, hvad der er vigtigt – og hvad gør du, når det bliver svært at leve i overensstemmelse med dine værdier? Denne episode handler om Personligt lederskab og hvad det er for en størrelse. Vi mener nemlig, det er en forudsætning at man kan lede sig selv, hvis man vil være en god leder for andre..

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #08

Bliv ven med dit indre tæskehold

Har du også en stemme indeni, der nogle gange kritisere dig og skælder dig ud? Vi kalder den ”den indre kritiker” og den har faktisk en rigtig god intention – tro det eller ej. Nogle gange har den desværre fået så meget magt,at den påvirker både selvværd og selvtillid. Det handler ikke om, at få den til at tie stille. Det handler faktisk om, at etablere et samarbejde med den. Lyt med og hør hvordan.

Værter: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #09

Gør det, der er vigtigt

Lever du i overensstemmelse med dine værdier – og hvad vil det egentlig sige? Værdier er vores overordnede motivationsfilter. De styrer vores liv og er vores drivkraft.  De fleste af vores værdier er vi ikke bevidste om og alligevel er de den bagvedliggende årsag til al vores adfærd. Værdier er ofte grunden til, at vi kan blive uenige. Det er faktisk ret svært at komme op at skændes, hvis man har samme værdisæt. Lyt med og tag et værditjek.

Værter: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #10

Hold nu helt ferie

Så blev det endelig sommer – og ferie, men hvad skal der egentlig til, for at det bliver en god ferie? Hvilke forventninger stiller vi til os selv og til dem vi holder ferie sammen med? Hvordan bliver det en dejlig og afslappende ferietid og hvilke eventuelle snubletråde er mulige at undgå?
Lyt med og bliv inspireret.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #11

Forelsket i en narcissist?

Hvordan opdager du at du er kommet i kløerne på en narcissist? Forelskelser er fantastiske, men nogle gange er der grund til at vågne op, når noget er for godt til at være sandt. Vi skal åbne øjnene når nogen vil lave os om og når intet af det vi gør, er godt nok. Når vores partner altid har ret og aldrig er den, der gør noget forkert. Når det menneske vi er forelsket i, er to forskellige mennesker hjemme og ude.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard