Bladbjerg Kibsgaard Podcast

 

Podcasten
OMTANKER

I forskellige episoder af OMTANKER gentænker, revurderer og perspektiverer vi både dagligdagens og livets små og store udfordringer og problematikker.

Podcasten er blevet til under Coronaperiodens første nedlukning. Men det er nu blevet en del af Bladbjerg Kibgaards bidrag til alle, der måtte være nysgerrige på udvikling, balance og personligt lederskab.

Vi håber, du vil tage godt imod vores OMTANKER og dele dem generøst med dine medmennesker.

Du kan finde os på iTunes, Spotify, BuzzSprout

En del af de episoder du finder i podcasten OMTANKER, omhandler Corona. For Corona vendte op og ned på verden. Meget blev forandret og var ude af vores hænder. Heldigvis var der også meget, vi kunne gøre og mange nye ideer spirerede frem. Hjælpsomhed, fællesskab og en udvidet grad af omtanke, blev en positiv sidegevinst i denne underlige tid.

Vores bidrag til verden, er podcasten OMTANKER. Her vil vi inspirere til nye handlemuligheder og sammen reflektere over en virkelighed, der pludselig blev forandret og som helt sikkert aldrig bliver den samme igen.

 

overload-med-helle-og-lisbet

Episode #14

Et frikvarter 

Verden er lige nu lillebitte og vi må max være 5 personer sammen. Aldrig har nogen og noget bestemt så meget over vores hverdag og følelsen af at dagligdagen er indskrænket, er mere udtalt – og virkelig – end nogensinde før. Corona varianter, smittetal og antallet af indlagte definerer virkeligheden. En virkelighed der kan skabe frustrationer, vrede og tristhed, men uanset hvordan vi har det med den, er det lige nu vores virkelighed. Så snup et frikvarter og forhold dig til virkeligheden. Der er stadig meget du kan gøre.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Spotify

iTunes

Buzzsprout

overload-med-helle-og-lisbet

Episode #13

Overload 

Rigtig mange af os har i øjeblikket risiko for at blive overbelastede. Og forståeligt nok. Vi skal passe ekstra meget på os selv i denne Corona tid. Spørgsmålet er så lige hvordan? Her er et par bud.

  • Vær mere end almindeligt opmærksom på at du IKKE kan forudsige fremtiden
  • Vær klar over, at der er rigtig meget du IKKE har kontrol over
  • Vær opmærksom på, at der måske er mere end ellers, du skal arbejde med at acceptere

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

podcast-episode-12-manglende-empati

Episode #12

Narcissisme i arbejdslivet

Hvad sker der, når en person med en narcissistisk personlighedsforstyrrelse infiltrerer en arbejdsplads? Når vi oplever konflikter, splitting og manipulation – uden at kunne forudsige, hvad der sker hvornår? Og hvordan bliver vi selv klar over og dernæst får andre til at tro på, at det ikke er os, der er noget galt med? Vi skal vide, hvad vi har med at gøre og stå sammen – det er det bedste værn. Men nemt er det ikke.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #11

Forelsket i en narcissist?

Hvordan opdager du, at du er kommet i kløerne på en narcissist? Forelskelser er fantastiske, men nogle gange er der grund til at vågne op, når noget er for godt til at være sandt. Vi skal åbne øjnene, når nogen vil lave os om, og når intet, af det vi gør, er godt nok. Når vores partner altid har ret og aldrig er den, der gør noget forkert. Når det menneske vi er forelsket i, er to forskellige mennesker hjemme og ude.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #10

Hold nu helt ferie

Så blev det endelig sommer – og ferie, men hvad skal der egentlig til, for at det bliver en god ferie? Hvilke forventninger stiller vi til os selv og til dem vi holder ferie sammen med? Hvordan bliver det en dejlig og afslappende ferietid og hvilke eventuelle snubletråde er mulige at undgå?
Lyt med og bliv inspireret.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #09

Gør det, der er vigtigt

Lever du i overensstemmelse med dine værdier – og hvad vil det egentlig sige? Værdier er vores overordnede motivationsfilter. De styrer vores liv og er vores drivkraft. De fleste af vores værdier er vi ikke bevidste om, og alligevel er de den bagvedliggende årsag til al vores adfærd. Værdier er ofte grunden til, at vi kan blive uenige. Det er faktisk ret svært at komme op at skændes, hvis man har samme værdisæt. Lyt med og tag et værditjek.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #08

Bliv ven med dit indre tæskehold

Har du også en stemme indeni, der nogle gange kritiserer dig og skælder dig ud? Vi kalder den ”den indre kritiker”, og den har faktisk en rigtig god intention – tro det eller ej. Nogle gange har den desværre fået så meget magt, at den påvirker både dit selvværd og selvtillid. Det handler ikke om at få den til at tie stille. Det handler faktisk at etablere et samarbejde med den. Lyt med og hør hvordan.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #07

Personligt lederskab rocks!

Er du god til at så fast – og være fleksibel? Har du styr på, hvad der er vigtigt – og hvad gør du, når det bliver svært at leve i overensstemmelse med dine værdier? Denne episode handler om personligt lederskab, og hvad det er for en størrelse. Vi mener nemlig, det er en forudsætning, at man kan lede sig selv, hvis man vil være en god leder for andre.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #06

Du blir, hvad du tror på

Overbevisninger, antagelser, sandheder – kært barn har mange navne. Det vigtige er, at det, du tror på, er til gavn for dig. At det gør dig til den person, du ønsker at være. Overbevisninger dannes ubevidst gennem hele livet, så det er en god ide en gang imellem at gøre status over, hvilke overbevisninger der støtter, og hvilke der begrænser dig.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #05

Stress nej tak

I denne episode har vi et stort emne på bordet – nemlig stress. Hvorfor er der flere og flere, der bliver over belastede? Hvad kan man gøre, hvis man føler sig stresset? Og hvad er forskellen på travlhed og stress? Husk: det er ofte rigtig stærke, engagerede, dedikerede mennesker, der bliver syge af stress. Dem der har været stærke alt for længe.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #04

Når virkeligheden vælter

”Lykken findes der, hvor virkeligheden svarer til forventningerne” – citat Troels Kløvedal. Så hvad sker der, når vores verden IKKE svarer til de forventninger, vi har? Så havner vi i en Virkelighedskløft. Virkelighedskløften er afstanden mellem den faktiske virkelighed – og den virkelighed vi så brændende ønsker os. Illusionen om den perfekte virkelighed som den burde være.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #03

Alle gør det bedste de kan, med de ressourcer de har

 Gør de nu også det? Altså – gør alle mennesker det bedste de kan, med de ressourcer de har? Hvad sker der, når man tror på det? Hvis det nu ikke handler om vilje og indstilling, men om ressourcer? Måske vil jeg være mere venlig og blive nysgerrig på mængden af ressourcer, i stedet for at blive vred, frustreret og anklagende.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #02

Hvad har du kontrol over?

 

Hvad sker der, når vi mister kontrollen? Når vi ikke kan regne ud, hvad fremtiden bringer? Lad os se på hvad vi trods alt har kontrol over, hvad vi kan påvirke, og hvad vi overhovedet ikke kan gøre noget ved. Nu i en verden, hvor Coronavirus pludselig er blevet vores virkelighed, og hvor næsten intet er, som det plejer at være.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Episode #01

Respekt for andres model af verden

Hvad sker der, når vi har respekt for andres model af verden? Bliver vi mere tolerante, bedre til at acceptere forskellighed – eller bliver vi bare mere vattede? Vi tager en snak om emnet og Lisbet læser lidt op fra kapitlet Respekt for andres model af verden fra bogen OMTANKER – personligt lederskab i praksis.

Vært: Lisbet Bladbjerg & Helle Kibsgaard

Tilmeld dig nyhedsbrev