Pralerier: Danske Commodities

Et stærkt netværk

I denne udgave af pralerier har vi været på besøg hos et meget velfungerende netværk, der er udsprunget ud af “Personligt lederskab 1-årig MasterCoach” uddannelsen. Vi fik en snak om det værdifulde ved at være en del af et netværk og hvorfor det efter fem år stadig giver værdi.

Netværket består af seks personer med vidt forskellige jobs og uddannelser bag sig. De alle har taget coachuddannelsen “Personligt lederskab 1-årig MasterCoach” og var på samme hold. Fælles for dem alle er en stor portion seriøsitet og en iver efter at blive ved med at udvikle sig. De mødes 6 gange om året. Hør hvad de siger:

Hvordan og hvorfor netværket opstod

”Vi har alle sammen været bevidste om, at vi lærte noget der var helt unikt på uddannelsen “Personligt Lederskab 1-årig MasterCoach”. Fra starten var der et fælles ønske om, at det vi har lært her – det holder vi ved lige.
Netværket fungerer lidt som en ”overbygning” på uddannelsen. Vi bliver ved med at holde os opdaterede og udbygger hele tiden vores viden. Vi bliver hele tiden beriget med nye perspektiver, der giver nye refleksioner, både når man har individuelle dilemmaer med på netværksmøderne, men også når man lytter til de andres udfordringer og problematikker.”

Feedback og sparring

”Vi har typisk et emne pr. netværksmøde. Det er værten, der står for oplæg og alt det praktiske omkring afholdelsen af mødet. Emnerne på møderne er ret forskellige. De første år, var det præget af de emner vi havde haft på uddannelsen – fx ”Overbevisninger”. Men de sidste par år, har vi været langt omkring med nye emner, som vi hver især har bidraget med.
Udover et hovedemne bruger vi også møderne til coaching og sparring. Det kan være sparring i forbindelse med noget man skal på arbejde – hvis man har et oplæg man skal holde til medarbejdere, kan man få feedback og sparring på det fra gruppen. Det er med til at udvikle, den rolle man har i sit job. De emner der kommer op, både under coaching og når vi sparrer, er vigtige emner, væsentlige problemstillinger og det er altid noget med substans – det er ikke bare noget man lige synes, kunne være hyggeligt at få vendt med nogen. Der er stor tillid og respekt mellem os i netværket.”

Coaching – holdt ved lige

”Vi kan blive ved med at udvikle os. Det er derfor vi holder ved netværket. Det som gør vores netværk stærkt, er at det ikke er en snakkeklub. Vi kører efter en fast plan og det er vigtigt, for at vi kan fokusere på indholdet. Det er hyggeligt – men at der er en struktur, er vigtigt. Og det er afgørende for os, at netværksmøderne foregår i arbejdstiden, så det ikke bliver målt op mod andre aktiviteter i fritiden herunder familiens værdier. Møderne bliver vægtet sammen med øvrige arbejdsmæssige prioriteringer og det faglige indhold.

Når vi coacher hinanden, får vi brugt de forskellige grundredskaber og metoder fra uddannelsen, kombineret med de erfaringer vi har gjort efterfølgende. Netværket gør at vi aldrig bliver rustne! Coachingværktøjerne er ligesom blevet en del af vores DNA, som vi bruger hele tiden uden at tænke over det. Vi har det så meget på rygraden at det er blevet en integreret del af vores måde at kommunikere på.”

Professionel udvikling

”Netværket er en gruppe hvor vi taler samme sprog og det er en kæmpe gave. Der er bestemt ikke en snakke-efter-munden-kultur, men nærmere en kritisk-perspektivering, fordi vi efterhånden kender hinanden så godt. Det vi vender her i netværket, er andre ting end man taler med venner og familie om. Vi ser netværket som en del af vores professionelle faglighed – og så er udbyttet enormt. Det har en stor indflydelse på, hvordan vi agerer i arbejdsmæssige sammenhæng. Det kan bestemt betale sig både personligt og professionelt at bruge tid på at mødes med netværket.
Vi er meget forskellige og det er en god ting. Vi har vægtet værktøjer fra coachuddannelsen forskelligt og det giver en styrke og inspiration i gruppen.
Vi kender også hinandens mange kompetencer, så hvis vi, mellem møderne, står med en udfordring, har vi altid nogen at sparre med.”

 

Tak til Maj Britt, Jeanette, Kresten, Helene, Lisbeth og Silas for generøst at bidrage med indsigter og gode råd.

Som de fleste andre, elsker vi at fortælle om hvad vi laver. Vi arbejder med både store og små organisationer. Med enkeltpersoner og med teams. I vores serie ”Pralerier” lader vi dem, det hele handler om, komme til orde.

3 Gode råd til netværk

• Lav fast struktur, agenda, tidspunkt, interval og rollefordeling

• Datoer for møder lægges et stykke ud i fremtiden

• Netværksmøderne ligger i arbejdstiden

Medlemmer af netværket:

Lisbeth Hove Vibestrup: CFO i Aalborg kongres- og kulturcenter
Helene Noe Bielack: Financial controller i GEA
Kresten Bach: EHS og QA, garantichef hos Johnson Controls i marinedivision. Arbejdsmiljø og kvalitet
Silas From Christensen: Serie-iværksætter og direktør i Dansk boligvurdering
Maj Britt Borchert: Selvstændig i MB coaching
Jeanette Sixtus Strikert: Advokatsekretær og indehaver af Sixtus Coaching

Udviklingskonsulent MasterCoach Bladbjerg Kibsgaard

Uddannelsen “Personligt lederskab 1-årig MasterCoach” er en intensiv uddannelse med høj faglig standard og praksisnære værktøjer, der udvikler og styrker dig personligt og professionelt.

Tilmeld dig nyhedsbrev