Tak for det!

Julen er hjerternes fest. Javist. Og utilfredshedens og skuffelsernes og de svigtede forventningers fest. Der er en helt tom væg på vores kontor. Pladsen er reserveret til et billede af den perfekte familie. Familien hvor alt er smukt og dejligt. Hvor alle er taknemmelige for det de har og hvor ingen forventer andet og mere end det, der kommer. Pladsen er stadig tom, så kom bare an!

Hvad nu hvis vi kunne være taknemmelige for det der er? Være taknemmelige for livet og de vilkår det byder os lige her og nu. Uanset hvad! Ud med tanken om at forsøge at opnå det perfekte. Hvordan ville julen og resten af året for den sags skyld, så blive?

Hvis du nu beslutter dig for at sætte fokus på at finde det gode i enhver situation. Så giver du dig selv muligheden for, at blive fyldt med taknemmelighed for hvor du er og for alt det, du jo trods alt har. Måske finder du ud af, at du har så ufattelig meget mere end så mange andre. Måske er dine børn faktisk rigtig søde – måske er din ægtefælle slet ikke så værst – måske er dit job ikke så slemt – og måske er dine venner egentlig rigtig dejlige – ja, måske er der rigtigt meget at være taknemmelig for, når du ser dig omkring efter det. Måske kunne du endda overveje at vise andre din taknemmelighed? Se nu bliver der julestemning!

Så skal der gøres noget. Der skal handlinger til. For når du udtrykker din taknemmelighed, må du endelig ikke glemme, at det ikke blot handler om at sige de rigtige ord, men om at leve efter dem. Så gør noget nyt. Vis din taknemmelighed frem. Find på en ganske lille ting, du kan gøre for alle de dejlige omend uperfekte mennesker, der er omkring dig. Lige fra at vende stregkoderne opad, når du lægger varerne på båndet i Bilka, til at tilbyde din datter at være chauffør, når hun mindst venter det. Bare gør noget! Noget der giver udtryk for din taknemmelighed over, at alle de andre er til. Prøv det! Måske vil du kunne lide det. Og her må vi komme med en advarsel. Det er stærkt vanedannende. Mest af alle for dig selv.

Hvorfor ikke bare starte med det samme, og sige tak til ham eller hende, der sidder ved siden af. Tak fordi du er i mit liv. Tak for kaffe. Tak for hvad som helst.

Gå julen i møde med taknemmelighed. Taknemmelig over at du er til og at alt er præcis, som det skal være. Jamen er det nu også det, vil du måske indskyde? Ja, det er det. Bare fordi det er sådan det er! Så kan julen og alle de andre dage for den sags skyld, bare komme an.

Og for resten, tak fordi du læste vores blog. Det er vi faktisk meget taknemmelige for. Rigtig glædelig jul!

Tilmeld dig nyhedsbrev