Tag nej-hatten på

Kloge ord? Ren provokation? Eller bare noget sludder. Det kommer vist an på den vinkel, vi ser det fra. Lad os tage Professor i psykologi Svend Brinkmann alvorligt og gå med til at det er kloge ord og sund fornuft.

bk_nejhatTag nej-hatten på – ja jeg tror det er på høje tid. På tide at vi hver især finder ud af at forholde os til, hvad vi kan og vil stå model til. Hvad er vigtigt og hvad må det koste at leve i overensstemmelse med det? Og hvis det er dyrere end det, det er værd, så er det på med den meget klædelige og individuelt tilpassede nej-hat.

Min er for resten blå – og den klæder mig pokkers godt. Når jeg bliver tilbudt eller tilbyder mig selv noget, der ikke stemmer overens med mine værdier. Ups – så hopper den fluks ud af skabet og lander nok så elegant på mit hoved.
Så jeg er lykkelig for min blå nej-hat, for hvad ville jeg dog have gjort af tåbeligheder og hvem ville jeg i det hele taget være uden den? Jeg tror alt for mange har gemt deres nej-hat bagerst i skabet. Af frygt for at blive fyret, blive valgt fra, blive holdt udenfor. Ordet ja giver så meget goodwill og anerkendelse.

Så få nu din nej-hat støvet af eller få købt en ny model der klæder dig bedre. Måske er den gamle model bare gået af mode og trænger til at blive skiftet ud med en, der passer til den person du er i dag. Ud skal den og have sin plads på stumtjeneren, så du hele tiden har et valg. Begge hatte skal være der.

Og hvad siger Svend Brinkmann mere? Fyr din coach! Klogt igen.

Alt for lang tid har der været fokus på, at coaching gælder det om at stille de RIGTIGE spørgsmål, sætte MÅL og nå dem eller bruge dit FULDE potentiale. Hvis det er det eneste, der er mellem dig og din coach, så “fyr din coach” – helt klart.

Skal du have gavn af en coach, er det fordi du vælger at have en uvildig sparringspartner, der er helt på det rene med at han/hun godt ved at DET rigtige spørgsmål slet ikke findes og at du altid er den, der er klogest på dig. I samarbejde kan I perspektivere ud fra vinkler der er nye og få mulige løsninger på en “bøvlet” problematik. (Læg her mærke til at jeg ikke bruger ordet udfordring)

Du kan få den neutrale sparring, som du netop ikke kan få hos venner, kolleger, koner og mænd. Fordi de kender dig og har aktier i flere områder af dit liv og automatisk vil forholde sig til det også. Gordiske knuder løses ofte på anderledes måder med sparring fra en neutral partner. En coach.

Så ja – det kan sørme være kloge ord. Tag nej-hatten på og fyr din coach. Hvor kan det da være rigtigt – altså hvis vi ser det fra den vinkel. Og det var så det vi gjorde.

Tilmeld dig nyhedsbrev