Livshjulet – alternativet til dit nytårsfortsæt

Så er et nyt år kommet godt i gang og måske har du allerede droppet et par af de mest ambitiøse nytårsfortsæt. Eller du har slet ikke haft nogen. Belært af erfaring om at de bliver lavet i en champagnerus og derfor ikke holder en meter. Måske synes du bare det er noget pjat at lave nytårsfortsæt. Vi har et forslag. Hvad siger du til at prøve noget helt andet, i anledning af at et nyt år er gået i gang? Et nytårs tjek rundt i alle hjørner af dit liv. Hvordan ser det ud lige nu? Er alt som det skal være? Hvilke områder af dit liv fungerer godt og hvilke områder trænger til forandring, forbedring eller fokus?

Spørg dig selv: Hvor tilfreds er du med dit liv? Utilfreds er midten af cirklen -0- og området er fyldt helt ud – 10, hvis du er fuldstændig tilfreds med et livsområde. Utilfredshed er jo ofte et tegn på at noget skal forandres. På at noget skal gøres på dette område, for at du kan blive glad og tilfreds igen.

Nogle gange er det godt at få et overblik. Sådan over HELE livet og alt hvad der er i det. Man kan engang imellem ”tabe sutten” og hverken have mål eller retning og føle sig noget utilfreds, uden egentlig at vide hvorfor. Så er det tid til at tage en tur rundt i livshjulet og lave en opdatering.

Hvordan står det til på de forskellige områder? Hvor tilfreds er du? Er der noget der skal ændres? Noget der skal skrottes? Noget der skal tilføjes? Justeringer der skal til? Se på områderne et ad gangen, med det i baghovedet, at det er vigtigt at bruge din tid og energi på det, der er vigtigst. Sådan lidt dramatisk tænkt. Hvis du nu vidste at du kun havde et år tilbage at leve i. Hvordan ville du så prioritere? Hvad skulle tilføjes og hvad skulle sorteres fra? Hvad ville være vigtigst?

Rødvin og en god ven passer godt til at lave denne øvelse sammen med. Tag en omgang rundt i livet. Tjek det ud. Er det godt? Godt nok? Tag støvekosten med rundt i alle kroge. Måske bliver du glædeligt overrasket over, hvordan nogle områder bare fungerer optimalt, helt uden at du bruger energi på dem, måske er der småting der skal justeres, for at det bliver godt og måske finder du også vigtige områder, der trænger til grundig revision. Rigtig god tur rundt i dit liv

Tilmeld dig nyhedsbrev