Konflikthåndtering

Konflikthåndtering

Konflikter er det mest nedbrydende i et fagligt samarbejde, det medfører frustration og påvirker evnen til at løse den konkrete opgave.

At skabe langsigtede og holdbare løsninger for fremtidig konflikthåndtering kræver at man kan forholde sig til egne reaktionsmønstre og opgradere evnen til at kunne forholde sig til og inddrage andres perspektiver.

Ved at have fælles viden om hvordan samarbejde og opgaveløsning bliver påvirket af en konflikt, vil I få muligheder for at skabe en fælles tilgang til håndtering af konflikter nu og i fremtiden.

Kurset konflikthåndtering er for jer der gerne vil have værktøjer til at forebygge konflikter i samarbejdet generelt eller for jer der står midt i en aktuel situation og har behov for at få konkrete brugbare redskaber til at håndtere en eksisterende konflikt.

Kurset er en blanding af oplæg, gruppedrøftelser og små øvelser.

Som deltager vil du få en indsigt i teori om konflikthåndtering, viden om de baggrunde der kan være i forhold til udfordrende adfærd og en analysemodel, der kan være med til at fastholde overblikket i pressede perioder.

Kursus i konflikthåndtering giver dig:

  • Redskaber til at håndtere en konflikt
  • Redskaber til at kunne håndtere din egen reaktion i en konflikt
  • Øvelser i kommunikation under konflikter
  • Indsigt i egne reaktionsmønstre
  • Indsigt i andres reaktioner
  • Viden om kroppens og hjernens reaktioner i konflikter
  • Viden om udfordrende adfærd

Hjernen som stopklods eller katalysator

I en konfliktsituation bliver vores hjerner og kroppe påvirket af konflikten. Vores hjerner ændrer, så at sige, karakter og vi mister let overblikket over situationen og konsekvenserne. Det får os til at handle mindre overvejet og mindre fleksibelt. Ved at genkende egne og andres reaktionsmønstre, kan vi håndtere konfliktens magt på en måde, så vi kan reetablere overblikket og anskue problemstillingen mere objektivt. 

Kurset er til dig der …

 … arbejder med konfliktløsning på din arbejdsplads, som for eksempel leder, TR eller AMR eller står i en helt aktuel konflikt som leder. 

Men det er også til alle der: 

  • Oplever konflikter på arbejdspladsen, der har indflydelse på trivsel, præstationer eller arbejdsglæde
  • Er på en arbejdsplads, der ofte er tynget af konflikter, der er svære at løse
  • Gerne vil have viden og redskaber til at kunne løse konflikter fremadrettet

Praktiske informationer

Kurset bliver skræddersyet til det enkelte team og organisation. Både hvad angår fokus og varighed. Derfor har vi ikke en standardpris på kurset.

På kurset veksles der mellem undervisning, videndeling og træning. Man får rig mulighed for i praksis at afprøve det man lærer, da der vil være en række øvelser undervejs.

Det er en fordel at både ledere og medarbejdere deltager på kurset. På den måde, får I et fælles sprog og fælles udgangspunkt for – ikke bare en eventuelt aktuel konflikt – men også for fremtidens konflikter. 

Stress nej tak!

Kommunikation og samarbejde

Konflikthåndtering

Stress Supervisor

Personligt lederskab 1-årig MasterCoach

Sæt skub i din karriere og personlige udvikling og gør en forskel for dig selv og andre med uddannelsen Personligt lederskab 1-årig MasterCoach.

Personligt lederskab 1-årig MasterCoach er en unik efteruddannelse til dig, der vil have høj faglig standard, ønsker en praksisorienteret uddannelse og en personlig mentor under dit uddannelsesforløb.

Næste hold starter 19. september 2019